2011. május 19., csütörtök

Prezent-Ál

Tegnap össz-management meetinget tartott a cégem a budapesti irodában, ezért svéd emberek tömkelege lepte el a meeting roomot. Ennek kapcsán az volt a kérés, hogy mindenki készüljön egy kis prezentációval arról, hogy mit csinál, amikor dolgozik. Az autós kollégák igazán látványos előadással, mutatnivalóval és egyebekkel készültek, mi szerényebben adtuk elő. Készítettünk névtáblákat, hogy tudják, ki melyik projekten van, és begyakoroltunk egy kb. negyed órás előadást hárman (a kis teamem), amelyben bemutattuk a tooljainkat, dokumentumainkat, kézikönyveinket, táblázatainkat, satöbbi.
A legtöbben be se tévedtek hozzánk, az automotive részleg érdekesebbnek tűnhetett biztos. Páran, akik eljutottak a szobánkig, benéztek és továbbmentek, lehet, megijedtek. Mondjuk tény, hogy amit mi csinálunk, sokkal kevésbé látványos.
Aztán először egy nagyon kedves svéd hölgynek (kommunikációs igazgató vagy mi), majd egy már korábbról ismerős másik fickónak mondtuk el a lényeget, de - és itt jön a vitz - az első bemutatóból jócskán tanulva a másodikra már csak a látványosabb elemeket tartogattuk. Először még próbáltunk mutogatni dokumentumkönyvtárat meg dokumentumtároló toolt meg ilyeneket, de mi kellett? Egy kép a node-ról (mert az legalább megfogható, nem úgy, mint egy szoftver), pár mosolygós mondat arról, hogy jól érezzük magunkat és a partner meg van elégedve velünk, aztán viszlát.

Viszont a management meeting kedvéért díszbe öltözött az iroda, lett sok növény, miegymás, és a mi szobánkban öt új kép is kikerült a falra, amelyből négyet mi (=J+M) fotóztunk. Ezek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése