2013. október 3., csütörtök

Tűzgyűrű

Miután sajnos a moziba menés egyelőre nem játszik, kis késéssel néztem meg végre én is a Pacific Rim-et. Tényleg olyan, amilyennek hallottam: a sztorira nem igazán kell odafigyelni, viszont a robotok elképesztően látványosak, aprólékosan kidolgozottak és átgondoltak. Szóval ha az ember nem vár semmi mást ettől a filmtől (amúgy szerencsére nem is akar más lenni - ellentétben pár másik blockbusterrel), mint hogy baromi látványos legyen, és kikapcsoljon két órára, akkor még akár ajánlom is. Persze ettől még nem  film, de a mostanában szokványos látványos, sztori nélküli akciófilmek sorában kiemelkedő.

Amúgy tök vicces, hogy rengeteg robotot építettek meg és képzeltek el, és ehhez képest a képernyőn egész keveset szerepelnek egyet kivéve. Lehetett volna még jobban háttérbe szorítani a sztorit és többet szerepeltetni a többi (japán, orosz stb.) robotot - és nem gondoltam volna, hogy én fogom ezt mondani.
Két gondom volt, amin nem tudtam napirendre térni. Spoiler.

Az egyik, hogy mi a fenéért gondolják, hogy egy betonfal meg fogja állítani a kaijukat?! Sem az előzményekből nem következik, sem nem hiszem, hogy olcsóbb lenne egy többszáz, akár több ezer kilométer hosszú, kilométer széles és több száz méter magas betonfalat építeni, mint pár jaegert, ráadásul minden RTS-ből tudhatjuk, hogy a statikus védelem nem ér annyit, mint a mobilis. Úgyhogy kedves scriptesek, le kellett volna ülni, és átgondolni, hogy mi lehetett volna még megoldás, hogy ne ilyen bugyuta legyen az alternatíva a filmben.
A másik pedig, hogy pár helikopter úgy felkapta a több tonnás jaegereket, mint a pinty. Grrr.
Ja, és még valami: a víz alatti harcokban érzékeltethették volna egy kicsit, hogy az nem vízfelszín feletti harc, és picit másképp működnek a dolgok, nem tudnak akkorát ütni (és a sugárhajtás sem megy). Akár még kitalálhattak volna valamit, ami ki is használja a víz alattiságot, hiszen az a nyomorult szakadék a víz alatt van, miért nem építették úgy a jaegereket, hogy bazi gyorsan tudjanak úszni a víz alatt, és nemcsak lépegessenek?
Na mindegy. Mondom, nem kell belegondolni a sztoriba, és akkor jó lesz. :) Csak azt mondja meg valaki, hogy lett a magyar címe Tűzgyűrű?!

UPDATE: Elnézést, nem tudtam, hogy konkrétan ez a neve egy képződménynek. A cím tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése