2014. április 20., vasárnap

Tíz, tiszta víz

Ez a hónap nagyon gyorsan eltelt, többnyire mozgásfejlődéssel. A felülés után másfél héttel Picúr úgy döntött, hogy jó ez a függőleges, de szeretné látni a tévét a kanapé mögött, úgyhogy felállt a rácsba kapaszkodva. Utána egy hétig tanítottuk, hogy kell leülni, de most már az is tökéletesen megy. Most már gyakorlatilag bárhol feláll, ahol meg tud kapaszkodni, kedvenc helyei a székem és a kanapé támlája.
Mászva most már rettentő felfedezőutakra indul, simán trappol három métert is, mielőtt valami elvonja a figyelmét arról, hova is indult.
Foga még mindig négy van, de valószínűleg jönnek már a többiek, mert megint Nyálenberg. Enni viszont már egyre érdekesebb neki, reggelire a sonkás-tojássárgájás zabkását úgy falja be, mintha ott se lenne. Elkezdtem kiflicsücsköt is adni neki, de egyelőre én csípek le belőle darabokat, és azt adom a kezébe. Szépen fokozatosan térünk rá a rágás tevékenységére.
A lámpára felnéz, és átszellemülten ismételgeti, hogy "Pa", a doboz pedig "Bo". Emellett simán értelmes egész mondatokban beszél, csak valami idegen nyelven. Van hanglejtés, mondat eleje, közepe és vége, és csak néha vannak benne ismétlődő szótagok.
Sajnos átestünk élete első betegségén is, valami vírust sikerült elkapnia (átok a babakocsiba behajoló nénikre!). Volt magas láz, hűtőfürdő, nemalvás éjszaka, aztán pedig most piros pöttyös az egész teste, mint egy kis túrórudi. Állítólag 2-3 nap alatt elmúlik, nagyon várom.
Április elején nagyon jó idő volt, rengeteget voltunk levegőn, kifejlesztettük a kertben ücsörgést egy vaterán szerzett összecsukható járókával, valamint megismerkedett mindenféle fűvel-fával-virággal. Kedvence a margaréta, mert annak ki tudja tépkedni a szirmait kettesével-hármasával.
Játszani mostanában olyan dolgokkal szeret, amelyek sok darabból állnak, és lehet őket pakolgatni. A Montessori-tornyot simán megépíti, ha rámutatok, hogy melyik karika következik, és az építőpoharak egymásba rakásánál is csak háromnál fogy el a türelme.
Amúgy pedig mindennek tudja a helyét: a cumit belerakja a cumisdobozba, a fürdőkacsát a fürdés végén a kád szélére, a hajcsatomat a számba. :)

Mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése