2014. június 4., szerda

Noooormális?

Na, bevallom, volt egy guilty pleasure-öm. Az egyik NatGeo számban volt egy flyer, amelyen ilyen csomagküldő kiadványt hirdettek, hogy az első 50 kártya csak hatszáz, és milyen szép gyűjteményem lesz a végére.
A baj ott volt, hogy "Magyar kastélyok és paloták" volt a téma, és úgy döntöttem, 600 Ft-ot megér 50 db lap. Megérkezett, tetszett is: friss információkkal, térképpel, szép képekkel és megfelelő ikonokkal, hogy melyik kastélynál miféle látnivalók vannak, igazán minőségi. Mondom, még a második csomagot simán megveszem, abban van a mappa, és nem sokkal drágább. Aztán majd leállok akkor, ha már elérem egy rendes könyv árát.
Csakhogy ez elég hirtelen következett el: az egyik pillanatban még csak kétezer forintnál tartok, a másikban pedig küldtek összesen 30 db lapot több mint négyezer forintért.
Noooormális?
Ez a rossz marketing mintapéldája. Ki folytatja innen? Én biztosan nem. Ha mindegyik küldemény csak 600 Ft-ba kerülne (és nem hiszem, hogy még így se térülne meg a kiadvány költsége), akkor még elég sokáig megtartottak volna, mint előfizetőt, mert annyiért megvettem volna havonta egyszer.
Az egész csak azért bosszant, mert tényleg tetszik a kiadvány, és szívesen megvenném a többit, de ennyiért ki van zárva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése