2015. március 16., hétfő

A kerekasztal modern lovagjai

A Kingsman már akkor is jó lenne, ha csak simán vicces akciófilm lenne, amiből mostanában volt egy pár, és még lesz is. De a készítők sok helyen a sablon vagy az egyértelmű választás helyett inkább a nehezebbet, meglepőbbet választották, ami még inkább a javára vált a filmnek. SPOILER.

A szereplőválasztás korrekt, Colin Firth-t kedvelem, és nem, nem a Brigit Jones óta, de nem is a Büszkeség és Balítélet óta. Azt hiszem, végleg A király beszédében nyert meg magának.
A fiatal srác is rendben van, hozza, amit kell. Michael Caine már önmagában vicces, hogy a karakterét Arthurnak hívják, de jó fordulat, hogy ezúttal nem ő a jófiú. Sam Jackson pedig a selypítő, kényes milliomos szerepében, hát, nem semmi. Az a jelenet, amikor ellátogat hozzá Galahad, és kihozzák a zsúrkocsin a McDonalds-os kaját, az úgy, ahogy van, zseniális.
A film elején azt hisszük, hogy ez amolyan kiképzős történet lesz, és szerintem jók a feladatok, jól kitalálták őket. Kivéve a kutyás feladatot, azt csúnya volt a Game of Thrones népszerűsége óta ennyire átvenni. Aztán persze kiderül, hogy mégis világmegmentős kémfilmet nézünk, és eggyel feljebb csavarodik az izgalom és az akció. A kütyük jópofák, persze nem nagyon meglepőek, de az esernyő az cool.
Azt persze kitaláltam, hogy Galahad meg fog halni, de még így is volt számos meglepő fordulat, például éppen Arthur átállására nem számítottam.
Azt is bevállalták, és okosan tették, hogy R legyen a besorolása, így nem kellett megtartóztatni a csúnya beszédet meg a vért (nem mintha ezekre vágynék amúgy, de ebben a filmben mindenhol a helyén volt). És az, hogy a sok vér és lövés után amikor felrobbantják a chipeket, hogyan lett megoldva vizuálisan, hogy ne legyen undorító, azért külön elismerés jár.
Összességében teljesen korrekt, szórakoztató, kedves film, én egy pár otromba poént hagytam volna csak ki (például rögtön a hányást a végéről). 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése