2015. március 9., hétfő

Félelem és reszketés a mesefilmben

Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy miért kell minden kisgyerekeknek szóló rajzfilmbe félelmetes részeket tenni, ráadásul olyanokat, amelyek az elemi félelmekre játszanak rá (sötét, ismeretlen, nagy stb.). Még az olyan ártalmatlan mesefilm-sorozatokban is, mint a Bogyó és babóca vagy a Thomas és barátai, van ijesztegetős rész, pl. óriás barlangi pók vagy sötétben és ködben villódzó lámpa és reszkető mozdony. De most komolyan, nincs jobb téma két-háromévesek számára, mint a halloweeni beöltözés és egymás ijesztegetése?
Szerencsére Pöttömke még kicsi ahhoz, hogy megértse, hogy ezeknél a részeknél félni kell, úgyhogy csak simán nem érdekli, de mit csinálnak a hároméves gyerek szülei? Azért az elég durva, hogy minden mesefilmet elő kell néznem, hogy van-e benne olyan rész, ami a fejlődésnek ebben a szakaszában ártalmas lehet...
De amúgy még a Kisvakondban is vannak ijesztő vagy morbid részek... Ha valaki tud ajánlani üzembiztosan másfél-két évesnek való néznivalót, ami van magyarul, szóljon.

2 megjegyzés:

  1. Az idegesített rég óta, hogy a Pók az egyetlen karakter az egész sorozatban (mind a kettőben), akinek NINCS NEVE. Csak pók. Szegény. (és nem is akarta őket bántani :P)

    VálaszTörlés
  2. Igen, de az, hogy nem akarta bántani őket, szerintem elég későn derül ki (gyerekszemmel legalábbis)...

    VálaszTörlés