2016. május 24., kedd

Egy tál mandarin

Jégeső köszöntötte ma reggel a fél éves Törpetündérkét. Szegény már épp kezdte felfogni, hogy van olyan is, hogy süt a nap, és meleg van, és lehet csupasz karral is kint lenni a kertben, erre megint kap egy kis hideget... De nem baj, annál nagyobb lesz az élvezet a nyáron.
Ebben a hónapban hatalmas változások történtek - ismét nem a nagymotoros mozgás terén, mert a hasról hátra és fordítva fordulás egyelőre még nagyon ritkán sikerül neki, cserébe képes 360 fokban körbe breakdance-elni a hátán az ágyban. Egyszer húsz percig figyeltem elalvás előtt, hogy képes-e megszerezni a szundipajtását, Kati Macit, ami a sarokba esett a kezéből, és addig tekergett (szigorúan csak háton), amíg megszerezte. Aztán azonnal elaludt.
Babahurka és babasonka van bőven, 7,7 kiló lehet most, 68 centi. A haja viszont most már lelapul, nem punk (néha egy-két szál rakoncátlankodik). Sőt, evés közben néha csavargatja a haját, mind a két centit.

Kedvenc játéka jelenleg a saját lába. De azért szereti a csörgő-zörgő dolgokat is.
A legnagyobb új tudománya, hogy nevet. Eddig is volt ilyen kis leheletnyi he-he, de most konkrétan kacag. Annyira cuki, hogy eddig nem is bírtam rendesen videóra venni, mert mindig csak elolvadok tőle. Legtöbbször azon kacag rettentően, amikor a bátyja ugrál az ágyon (amit amúgy nem szabad neki). Jó kis cinkostársak lesznek.
Emellett most már sokkal figyelmesebb, és sokkal inkább úgy tűnik, érti a világot maga körül. A sokszor ismételt dolgoknál tudja, mi következik, legyen az repülőzés a térdemen, fürdés, evés vagy alvás. Lassan elég neki a három alvás, most már nem nyűgös este, ha 5 után nem alszik többet lefekvésig. Továbbra is hatszor eszik egy nap, és este 9-től reggel 6-ig durmol (egy álometetéssel).
Ebben a hónapban volt neki nagy utazás, írtam korábban, hogy elmentünk Nagykanizsára esküvőre. Jól viselte a dolgot, az autóban aludt, odafelé egyszer meg kellett etetni. A hotelben idegen ágyban is elaludt húsz perc alatt, magán az esküvőn pedig szokás szerint egy tál mandarin volt, mindenkire mosolygott.
A fejét szívesebben tartja jobbra, úgyhogy járunk gyógytornára, de semmi komoly.
Ja, és ha tehetné, falná a könyveket. Egyelőre szó szerint.

UPDATE: Azon a szent napon, amikor hat hónapos lett, megfordult hasról hátra teljesen egyedül, és elkezdett beszélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése