2016. június 24., péntek

Mosolygós almafa

Tündérpintyőke ebben a hónapban annyit fejlődött, mint az összes eddigiben együttvéve. Most már forog ide-oda (előbb tudott hátról hasra mint fordítva, hasról hátra még néha most is kint hagyja a kezét); hason fekve képes felemelni az egyik kezét, és csak a másikon támaszkodni; 360 fokban körbe tud fordulni hason fekve, így mindent meg tud szerezni, ami nincs harminc centinél távolabb valamelyik testrészétől. Mászni még nem tud, viszont ha négykézlábra állítom, megáll a pozícióban (sőt, tetszik neki, mindig mosolyog közben).
A saját játékai nem nagyon izgatják, hiába csörög-zenél vagy tele van színes képekkel, minden más viszont rettentő érdekes. A legérdekesebb a hajcsatom, telefonom, a fű a kertben, illetve az emberkaják vacsora közben, de az elérhető játékok közül a duplo és a kefires doboz (ez Kistücsöknek is favorit volt anno) a tuti. Egyszer sikerült teljesen egyedül levennie a polcról egy könyvet is.
De játék nélkül is elvan magában elég sokáig: vagy a saját lábát égnek emelve magyaráz, vagy ha sikerül kijutnia a játszószőnyegről félig a parkettára, akkor a parkettát csapkodja angyali élvezettel.
Van egy kis torna-koreográfiánk, amit kb. a születése óta csinálunk, mostanra odáig jutottunk, hogy gyakorlatilag magától csinálja, emeli az egyik lábát, másik lábát, nekem csak egy picit kell irányítani. A csettintős ide-oda nézős játékban viszont nem olyan ügyes, még mindig nem láttam olyan mozdulatot, hogy számítana rá, amikor már sokadjára csettintek a jobb majd a bal kezemmel a perifériáján.
Még egy fontos esemény történt ebben a hónapban: kibújt az első fogacska. Jelentősen megsínylette a dolgot, sírdogált sokat. Azért nem gyanakodtunk annyira fogra, mert egyik mutató (nyáladzás, piros popi) se volt. Most szerintem jön neki a második, de most már fel vagyok vértezve Dentinoxszal.
Az emberkajával való ismerkedést is megkezdtük: nagyon tetszik neki ez a dolog, az almát már úgy eszi, mint kacsa a nokedlit. Evett már almán kívül barackot, krumplit, sütőtököt és répát - illetve glutént (darát és 7 mag pelyhet). Jelenleg tízóraira és uzsonnára kap, hami előtt, 40-50 grammnyit.
Megjelent az első anyajegye is. Sajnos pont a lábhajlatában, és pont világosbarna kakiszínű, úgyhogy állandóan le akarom törölni.
Azon gondolkodtam, hogy milyen fát ültetnék Törpetündérkének. Anno a kisfiamnak szelídgesztenyét akartam (csak nem volt meg a megfelelő hely), most éppen úgy gondolom, a kislányom pedig egy mosolygós almafa lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése