2017. március 1., szerda

Hogyan rontsunk el egy franchise-t?

Én szeretem a HP univerzumot, de ez a Legendás állatok... olyan csalódás volt, mint amilyen sokat vártam rá, hogy végre megnézhessem. Spoiler.

Az alapötlet jó lenne. Vigyük a történetet New Yorkba, hogy oda is betekintsünk, és vegyünk egy csomó érdekes lényt, akik elszabadulnak, és be kell őket fogni változatos módon. De sajnos több sebből vérzett a sztori, sokszor nem állt össze, hogy mi miért történik, csak kellett a plot convenience vagy a rettentő twist. A varázslás is úgy működött, hogy amikor kellett, akkor brutál (egész városnegyedek visszaállítása eredeti helyzetbe, ami amúgy baromi látványos volt, de azért na), amikor meg nem lett volna jó, akkor egy nyomorult kis lényt se sikerült lebénítani varázslattal.
A mugli mint szereplő is tetszett, és vééééégre egy mugli, aki nem fosik be a mágiától, hanem élvezi és csodálja. Na, ez mindenképp pozitív volt. Kedvesen is játszotta a színész, kb. itt véget is ér a színészi teljesítmény. Redmayne ugyanis szerintem Hawkingot zseniálisan játszotta el, és ezért minden köszönet neki, viszont majdnem ugyanazt a karaktert hozta ide, és ide nem illett. A csajokat meg hagyjuk. Még Colin Farrel se tudott semmit kihozni az idétlen főgonoszból, akinek annyi esze van, mint egy papírkutyának. Nem nagyon vágom, hogy eddig hogy sikerült észrevétlen maradjon és magas rangra küzdenie magát az amerikai szervezetben...
Az ilyen egyszerűen szánalmas apróságokról pedig, hogy egy egérke varázslónő hogyan sétál be egy világ varázslói által tartott konferenciára, inkább ne is beszéljünk.
A legnagyobb hiba viszont szerintem az, hogy nem sikerült felkelteni a néző érdeklődését Credence története felé. Nem igazán sajnálja az ember, mikor a végén lelövik azt a kölyköt, mikor már szétdúlta az egész várost, és láthatóan teljesen kicsúszott a kontroll alól (ami mondjuk a főgonosz bénasága). Kaptunk ugyan egy halvány ígéretet, hogy Newt elvileg tud vele mit kezdeni, de ugye akkor se sikerült megmentenie a kislányt, amikor találkozott vele, ez meg erősebb, szóval az se opció. A srác meg unszimpatikus, attól nem fogom megkedvelni, hogy veri a nevelőanyja. Még talán ha nem lett volna a "nagy twist", és a kislány maradt volna az obscurus, talán. De a kislány is borzasztó unszimpatikus volt, úgyhogy inkább ki kellett volna rendesen dolgozni ezt a szálat, és nem elkenni pár jelenettel. És hangsúlyozni, hogy Newt segített volna.
Látványra nem volt gond, jól nézett ki minden (kivéve az idétlen orrszarvú-lény), de ettől a filmtől sokkal többet vártam.
Legfeljebb 5/10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése