2017. április 4., kedd

Kincses sziget lezárva

Újabb sorozat ért véget, amit végig követtem hétről hétre: a Black Sails. Korábban már írtam, hogy tetszik, és ez nem szűnt meg a négy évad alatt. Az elején próbálták a Spartacus-féle naturalizmust is hozni, de szerencsére erről viszonylag gyorsan leszoktak, utána már csak az izgalmas intrikák, jó karakterek és látványos jelenetek maradtak.
Úgy néztem végig a negyedik szezont, hogy nem tudtam, hogy ez lesz az utolsó, de egyáltalán nem volt baj. Végre egy sorozat, amelynek megadatott a rendes lezárás (nem úgy, mint pl a Castle-nél). Volt izgalom, dráma, brutális akció, főszereplőknek elhullása / megdicsőülése / révbe érése, és ami a legjobban tetszett (főleg amikor ott voltak a kincses szigeten mindannyian), hogy végre mindenki a karakteréhez hűen cselekedett akkor is, ha az mások rovására ment.
Én végig bírtam Flintet, de a négy szezon alatt megszerettem John Silvert is, az ő karaktere volt a legösszetettebb, és erről be is számol a legeslegvégén egy szerintem jól sikerült, nem csöpögős, mégis megható jelenetben.
Az utolsó részről általában azt gondoljuk, hogy abban már nincs se akció, se meglepetés, ha tényleg akarunk egy rendes lezárást, de itt volt egyik is, másik is. Szóval meg vagyok elégedve.
Egyetlen jelenetet éreztem feleslegesnek a végén: Billy túlélését a szigeten. Nyugodtan maradhatott volna meghalva felőlem.

1 megjegyzés: